Bizi Ara

Yaşam Koçluğu

Biopsikososyal varlık olan insanın hayatın içinde, karşısına çıkabilecek fırsatları yakalaması için, devamlı değişim ve gelişim içinde olduğunun farkına varması, bu farkındalıkla kendi karakterine uygun bir şekilde hedeflerini belirlemesi gerekmektedir. Peki sadece bu yeterli midir? Elbette ki değildir? Bundan daha önemlisi ve daha zor olanı, bireyin hedeflerine yönelik bir yol haritası çizmesi ve bu yol haritasına yönelik istikrarlı eylemleri adım adım yerine getirerek hedefine ulaşmasıdır. İnsanın hayatın içinde yaşamak istediği ve hayalini kurduğu böylesi bir  yaşam tarzını oluşturması, ciddi bir gayret ve iyi bir koçluk yardımıyla mümkündür.

 

 Yaşam koçluğu, gerçek potansiyelimize ulaşmamızı sağlayan bir evrilme, içsel bir yolculuk, bilgilenme ve ilgilenme biçimidir. Bu aktif bir kişisel gelişim çalışmasının yerine getirilmesi ile mümkün olup, böylece kişi bu çalışmayla hayatı boyunca kullanabileceği yöntemleri karakteri haline getirebilecek ve kariyerlerinde muhteşem gelişimler sergileyebilecektir.


 Son zamanlarda koçluk eğitimi, özellikle kariyer konusunda popüler bir uygulamadır. Özellikle, kişinin kariyerini yapılandırırken, bireylerin hayatlarının bütüncül olarak ele alınması gerekmektedir. Kariyer, insanın hayata yayılan kendi sürecinin içinde yaşam tarzı haline getirilirse, kişi eserler üretebilecek bu da onu hayatın içinde verimli kılabilecektir.

 

 Bu çalışmayla öncelikle, kişinin kişisel ve bireysel gelişimlerine bakıp hangi temel engellerin kişi için engel teşkil ettiği ortaya koyulur. Bu hususta bir destek sistemi oluşturmak ve bu sistemi kullanmak danışanın faydasına olacaktır. Yine son yıllarda ifade biçimlerinde sürekli değişim gösteren bir olgu olan koçluğu, farklı alanlara ayırmak mümkündür. Yaşam Koçluğu, Yönetici Koçluğu, Takım Koçluğu, Kurumsal Koçluk, Eğitim ve Öğrenci Koçluğu, Ebeveyn Koçluğu gibi alanlardan istifade etmek kişinin bulunduğu konum ve isteklerine göre tercih edeceği bir gelişim sürecidir.

 

 Ayrıca başarının şansa bağlı olmadığı, kişinin emeğinin karşılığını alacağı ve bununla beraber ne istediğimizi ortaya koyup, kararlılığımızın ortaya çıkışı bu gelişim sürecinin ilk aşamasıdır. Ne istediğimiz belli olduğunda, buna yönelik yol haritamızın bir plan halinde masa üstüne yatırılması, kişinin şiddetli isteğini arttıracak, bu da o bireyin eylemlerinin çeşitlenmesine katkıda bulunacaktır. Bir yandan sürekli kendini geliştirmeye başlayan bireyin cesareti artarken, böylece planladıklarını günlük yaşam tarzına yansıtabilecektir. İstikrarlı eylemleri günbegün artan kişi, artık günlük yapacaklarına çok daha iyi odaklanacak, bütün düşünce ve duygularını sadece yaptığı işe kanalize edebilecektir. Tabiki bu süreçte, kişi karşısına çıkan zorluk, yorgunluk ve yılgınlıklara karşı içinde yanan arzuyla, mazeret sunmadan devam edebilirse, kendi eserlerini ortaya koyabilecektir. Böylece, bireyler bu çalışmayla  koçluğun ve koçluk eğitimlerinin hayatımıza kattığı büyük farkları deneyimleyip yaşamış olacaklardır. 

 

 

Formu doldurun size ulaşalım